FAQ

Onlinebeställning

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi accepterar följande betalningsmetoder: MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Shop pay (driven av shopify), Apple pay, Google Pay och Klarna. Vi tar bara betalt när din beställning har skickats. Vi accepterar även betalning med PayPal. Om du bestämmer dig för att använda PayPal-metoden kommer du att tas till PayPals webbplats, där du uppmanas att logga in och behandla din betalning. Du kommer sedan att dirigeras tillbaka till vår säljarwebbplats när din transaktion är klar.

 

För mer information om betalning finner du på: Köpvillkor – worldofmilton

Hur avbryter/returnerar jag min beställning?

Alla produkter som köps direkt från vår webbplats kan returneras inom 30 dagar från att produkterna har mottagits. Produkten måste vara oanvänd och fortfarande i samma nyskick som när den mottogs. Produkten måste även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter.

För att avbryta eller retunera en order som skickats kontakta vår support info@worldofmilton.com med ditt ordernummer.

 

Mer information om vår returpolicy hittar du här: Returpolicy – worldofmilton

Jag har lagt till felaktig leveransadress, hur ändrar jag den?

Leveransadressen kan endast ändras innan beställningen skickas. Vänligen kontakta kundtjänst om din beställning redan har skickats.

 

info@worldofmilton.com

Hur spårar jag min beställning?

Så snart din beställning har skickats kommer du att få en leveransbekräftelse via e-post med ditt spårningsnummer.

Du kan spåra din beställning via kurirens webbplats.

Vad har ni för leveranstider?

Normalt skickas beställningar följande arbetsdag efter att köpet har gjorts och leverans sker till din brevlåda eller närmsta postombud inom 1-3 arbetsdagar.

Leveranstider utanför Sverige tar mellan 4-10 arbetsdagar.

Måste faktureringsadressen vara densamma som leveransadressen?

Detta beror på vilken digital betaltjänst som används och adressen som är kopplad till ditt konto. När du använder kreditkort kan du alltid välja en annan leveransadress.

Betalningar

Kan jag lägga en beställning utan att skapa ett konto?

Ja. Du kan lägga en beställning som gäst utan skyldighet att skapa ett konto.

Vart är min orderbekräftelse?

Detta skickas automatiskt till din e-postadress när du gör en beställning. Om du inte har fått din beställningsbekräftelse inom 24 timmar, vänligen kontakta info@worldofmilton.com ifall det skulle uppstå problem med din beställning. Kontrollera din brevlådas skräppostmapp innan du kontaktar ifall orderbekräftelsen har vidarebefordrats dit.

Varför har min beställning annullerats?

Vi avbryter vanligtvis bara beställningar om det finns problem med lager eller om du har bett oss att avbryta. Vänligen acceptera våra ursäkter om din beställning avbryts på grund av ett problem hos oss. Vi kommer alltid att erbjuda en alternativ produkt och behandla hela din återbetalning så snabbt som möjligt.

Vänligen kontakta info@worldofmilton.com om din beställning har annullerats utan din vetskap.

Kan jag ändra min beställning?

Tyvärr kan vi inte ändra din beställning om vi har skickat den. Om du behöver beställa en större kvantitet eller en extra produkt, vänligen gör en ny beställning online.

 

Kontakta info@worldofmilton.com vid frågor.

Hur mycket kostar frakten?

Inom Sverige är frakten alltid gratis.

För frakter utanför Sverige tar vi en fraktavgift på 39:- för att inkludera spårning.

Är det säkert att använda mitt kreditkort/betalkort online?

Din personliga onlinesäkerhet är mycket viktig för oss. För att säkerställa att din shoppingupplevelse är säker, enkel och säker använder vi Secure Socket Layers (SSL), branschstandarden för att överföra information för att behandla dina beställningar. För att säkerställa att din information hålls privat, behandlar eller lagrar vi ingen betalningsinformation i vår databas.

Mer information om detta hittar du på: Integritetsmeddelande – worldofmilton